Η ομάδα μας

ας γνωριστούμε καλύτερα

Γνωρίστε τους θεραπευτές που στελεχώνουν τη διεπιστημονική ομάδα μας 


Αλεξίου Γαρδικιώτη Νικολέττα

Λογοθεραπεύτρια


Η Αλεξίου Γαρδικιώτη Νικολέττα είναι λογοθεραπεύτρια απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «ΑΛ-ΜΑ». Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). 

Κατά την επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών και ιδρύματα της χώρας, στα οποία αναλάμβανε την αξιολόγηση και την εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας. 

Από τον Ιανουάριο του 2023 διατηρεί το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΑΛ-ΜΑ» στην περιοχή της Αναβύσσου, στο οποίο έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού της λειτουργίας του και παράλληλα αναλαμβάνει την αξιολόγηση και τη θεραπεία παιδιών και εφήβων.

Μαρινάκη Πολύμνια

Ειδική παιδαγωγός


Η Μαρινάκη Πολύμνια είναι ειδική παιδαγωγός απόφοιτος του πανεπιστημίου University of East London (BA in Early childhood studies) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή του πανεπιστημίου University of East London (MA in Special education needs) . Έχει εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών και ιδρύματα της χώρας, στα οποία αναλάμβανε την αξιολόγηση και την εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες. Καθώς επίσης και με ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού. 

Από τον Ιανουάριο του 2023 διατηρεί το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΑΛ-ΜΑ» στην περιοχή της Αναβύσσου, στο οποίο έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού της λειτουργίας του και παράλληλα αναλαμβάνει την αξιολόγηση και τη θεραπεία παιδιών και εφήβων.


Πάντου Ιωάννα

Εργοθεραπεύτρια

Η Ιωάννα Πάντου είναι κάτοχος πτυχίου bachelor εργοθεραπείας από το Queen Margaret University της Σκωτίας. Έχει κάνει πρακτική άσκηση σε όλους του τομείς της εργοθεραπείας σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη.

 Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον παιδιατρικό τομέα. Η δουλειά της βασίζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο και χρησιμοποιεί αξιολογητικα εργαλεία όπως το MOHO και το COPM. Οι επιρροές της προέρχονται από την αισθητηριακή ολοκλήρωση (SI) και την εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ABA) έχοντας παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια. 

Τέλος στην δουλειά της εμπλέκονται οι καλλιτεχνικές δεξιότητες της ως θεραπευτικό μέσο που αφορά τον ψυχοκοινωνικό τομέα, την νοητική απόδοση, αντίληψη και την λεπτή κινητικότητα. Ματάι Κατερίνα

Ψυχολόγος


Η Κατερίνα Ματάι είναι ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του University of East London (BSc in Psychology) και διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει ολοκληρώσει τον Μεταπτυχιακό τίτλο Κλινικής Ψυχολογίας του University of East London (MSc in Clinical and Community Psychology), αναγνωρισμένο και ισότιμο με το Μεταπτυχιακό Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας – κατεύθυνση Κλινική Ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Έχει ειδικευτεί στο πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην Εφαρμογή της Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπεία, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.), με την πιστοποίηση από το Academy of Cognitive and Behavioral Therapies (ACBT) και την British Association for Counselling & Psychotherapy (B.A.C.P). Είναι η πιο γνωστή, με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα ψυχοθεραπευτική παρέμβαση και επίσης θεωρείται η πιο προτυποποιημένη σε κλινικό επίπεδο. Αποτελεί τη θεραπεία πρώτης επιλογής για πλειάδα ψυχικών και ψυχοσωματικών νοσημάτων. Έχει εργαστεί ιδιωτικά κάνοντας συνεδρίες με έφηβους και ενήλικες. Παράλληλα, έχει προσφέρει εθελοντική εργασία Στο Κέντρο Ημέρας Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

 Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με τον τομέα ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα όπως: Παιδικός θυμός και Επιθετικότητα, Αγχώδεις Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους: Όταν το άγχος γίνεται πρόβλημα, συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, Χαμηλή αυτοεκτίμηση και πως μπορεί η παιγνιοθεραπεία να επιφέρει την θεραπευτική αλλαγή, «Όρια» και η θέσπιση κανόνων στα παιδιά κ.ά